[linux] [Fwd: Test aangiftesoftware 2006]

Peter Vollebregt peter.vollebregt op xs4all.nl
Za Aug 5 16:57:06 CEST 2006


Voor de geïnteresseerden,

Onderstaand bericht is gericht geweest aan de bestuurslijst van de
NLLGG. Het gaat  over het testen van de nieuwe versie van het programma
voor de inkomstenbelasting, en wat ons betreft natuurlijk vooral van de
linuxversie.

Alhoewel niet iedereen hier gebruik van wil maken is het toch van belang
voor Linux (en voor gebruikers van Linux) dat dergelijke applicaties
door ons gebruikt kunnen worden. In elk geval wil ik jullie erop
attenderen dat deze test loopt (al sinds 30 juli!).

Voor wie aan deze test willen bijdragen,

Peter Vollebregt


-------- Originele bericht --------
Onderwerp: 	[bestuur] Test aangiftesoftware 2006
Datum: 	Fri, 30 Jun 2006 09:41:35 +0200
Van: 	Ronald Dekker <ronald.dekker op pvcf.nl>
Antwoord-naar: 	bestuur op lists.nllgg.nl
Aan: 	<rdekker op belastingdienst.nl>



Test de aangiftesoftware 2006!
 

Waar kun je software die bedoeld is voor thuisgebruikers nu beter testen dan bij de gebruikers thuis? Deze zinssnede is al vaker gebruikt om de PVCF Test aan te kondigen. De veelheid aan verschillende configuraties maakt het mogelijk dat de software zeer gevarieerd aan de tand gevoeld kan worden, iets wat je onmogelijk kunt nabootsen in een ontwikkelomgeving. Afgelopen jaar hebben velen zich aangemeld via de nieuwe website die hiervoor was ingericht en zijn er vele waardevolle reacties binnengekomen. Nieuw in 2005 was dat de ontwikkelaars direct feedback konden geven, en deze interactie heeft veel vruchten afgeworpen voor de stabiliteit van de uiteindelijke versie voor met name de MacOsX en Linux distributies.

 

Mulitplatform & Toegankelijkheid
 

Ook dit jaar organiseert het Easytax-team (ontwikkelteam) van de Belastingdienst in samenwerking met de PvCF de mogelijkheid om de aangiftesoftware te testen. Naast de inmiddels volwaardige MacOsX en Linux versies staat de windows versie weer  in de aandacht. Deze heeft onder de motorkap een aantal wijzingen en verbeteringen ondergaan om onder andere meer toegankelijk te zijn voor de minder valide medemens. Daarnaast is de verwachting dat microsoft binnenkort zelf met een volledig nieuwe versie van windows (vista) op de markt komt, waar de software op moet gaan werken. Uiteraard heeft ook Apple niet stilgestaan (intel mac) en is Linux weer uitgebreid.

 

Al met al genoeg veranderingen om de software weer eens flink aan de tand te voelen. Met uw medewerking hopen we blijvend kwalitatief goede producten te maken.



Werkwijze
 

Vanaf 30 juni is de website online onder: www.pvcf.nl/easytax. Hier kunt u de software voor de verschillende platforms downloaden. Teven is er een 'forum', waarop u kunt nagaan welke bevindingen reeds bekend zijn (en u eventueel kunt bevestigen) of een nieuwe bevinding melden. Daarnaast wordt er op de bevindingen door de ontwikkelaars terugkoppeling gegeven en eventueel nieuwe, verbeterde, versies aangeboden. Het forum is tevens voor iedereen bereikbaar, maar om bevindingen te 'posten' dient u zich eerst aan te melden.

De software die ter download wordt aangeboden is een nog niet volledige versie van IB2006. Deze is  niet fiscaal volledig en de test concentreert zicht dan ook op technische werking ipv de fiscaliteit. De aangiftes zijn wel volledig in te vullen en te verzenden. Hiervoor zijn z..g. testsofinummers beschikbaar. Zie voor details omtrent invullen, verzenden e.d. de website.

 

We hopen op uw medewerking en kritische blik en danken u bij voorbaat voor uw medewerking!

 

Mvg,

Het EasytaxTeam.





More information about the Linux mailing list